Општа обавештења

Међународни фестивал документарног филма особа са инвалидитетом

Од 18 до 20. октобра 2021. у Југословенској кинотеци одржава се Међународни фестивал документарног филма особа са инвалидитетом - БОСИФЕСТ, који се под слоганом „Прозиран свет“ по дванаести пут одржава у Београду, у организацији Хенди Центра „Колосеум“. Сврха оснивања фестивала је указивање на стваралачки рад и могућности учесника на јавној културној сцени и ширење поруке да особе сa инвалидитетом треба да имају иста права и обавезе као и други грађани. На тај начин БОСИФЕСТ даје снажан подстицај за интегрисање особа сa инвалидитетом у друштво.

Имајући у виду позитивне тенденције Министарства просветенауке и технолошког развоја у вези са образовањем особа сa инвалидитетом, Академија струковних студија Београд пружа подршку студентима са инвалидитетом.

У складу са прописаним мерама у циљу превенције ширења COVID-19 број посетилаца филмских пројекција у Kинотеци је ограничен. Пројекције се одржавају уз све мере превенције које су на снази.

Улаз на пројекције 12. Босифеста је бесплатан, али је неопходно имати улазницу која се може преузети од 01.октобра у просторијама организатора Фестивала –Хенди Центра Колосеум (Панчићева 14,тел.011 2637 820) од 10 до 14 часова.      

Молимо све заинтересоване студенте да своје присуство потврде професорки Мили Филиповић на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Упис и обнова друге године за студенте струковних мастер студија за школску 2021/2022 годину

Упис студената вршиће се од 10-13 часова у периоду од 23.09.2021. до 28.09.2021. и од 01.10.2021. до 07.10.2021. године.

29.09. И 30.09. СЕ НЕЋЕ ВРШИТИ УПИС

Потребна документација (попуњена искључиво плавом хемијском оловком на ћириличном писму):

  1. 1. Индекс - фонд часова мора бити попуњен
  2. 2. Фотокопија комплетног индекса
  3. 3. 2 примерка обрасца ШВ 20 (преузимају се у фотокопирници) – оба примерка се обострано попуњавају и предају на шалтеру уз осталу документацију
  4. 4. Два Уговора о упису у школску 2021/2022 годину
  5. 5. Административни трошкови уписа године износе 1.000 динара. Уплату извршити на жиро рачун школе 840-2115666-34, прималац Академија струковних студија Београд, Булевар  Зорана Ђинђића 152а, са позивом на број S56. и предати оригиналну уплатницу при упису
  6. Уплата прве рате школарине на жиро рачун школе у износу од 40 000 динара а преостали износ се дели на пет једнаких рата (обавезно уписати лични позив на број за уплату школарине и предати оригиналну уплатницу при упису)
  7. 6. У случају да студент није оверио летњи семестар потребна је уплата за накнадну оверу семестра у износу од 2000 динара, семестрални лист (преузима се у фотокопирници) – обавезно је уписати све положене предмете летњег семестра школске 2020/2021 године, фонд часова и имена професора

Освојено треће место на националном такмичењу Екотрофелија Србија

1                            ČESTITAMO STUDENTIMA, KAO I PROFESORIMA VEROSLAVI STANKOVIĆ I VLADI ILIĆU !                          2

 

ODRŽANO DEVETO STUDENTSKO TAKMIČENJE ZA NAJINOVATIVNIJI PREHRAMBENI PROIZVOD

EKOTROFELIJA SRBIJA 2021

 

BEOGRAD – 25. juna 2021. godine u Naučno-tehnološkom parku Beograd održano je deveto nacionalno studentsko takmičenje u kreiranju eko-inovativnih prehrambenih proizvoda – Ecotrophelia Srbija 2021. Učestvovalo je sedam timova studenata sa nekoliko univerziteta i akademija visokih strukovnih škola, u organizaciji Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije. Pobednički tim učestvovaće na evropskom takmičenju Ecotrophelia Europe koje će biti održano 10. i 11. oktobra 2021. godine u Kelnu, Nemačka u okviru sajma ANUGA.

Prvo mesto osvojio je tim Icebiotic team sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa proizvodom „Ice Biotic“ koji predstavlja funkcionalni sladoledni dezert na bazi kozjeg mleka obogaćen inulinom i probiotskim kulturama. Drugo mesto osvojio je tim Ice team sa Univerziteta u Novom Sadu, sa proizvodom ,,EcoFreeze“ koji je osvežavajući sladoled na bazi herbalne i voćne prašine koja predstavlja sekundarni proizvod iz industrije filter čaja. Treće mesto podelili su timovi Be free sa Univerziteta u Nišu i proizvodom ,,Cookie free“ koji predstavlja ručno pravljeni vegan kolač bez glutena, šećera i aditiva sa dodatkom tropa jabuke i tim Džigzi sa Akademije strukovnih studija Beograd sa istoimenim proizvodom koji predstavlja čips od juneće jetre u više ukusa. Ove godine, odlukom žirija i uz ekskluzivnu podršku kompanije Desing, dodeljena je i specijalna nagrada za veštine komunikacije koja je pripala timu Okarina sa Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Beogradu, sa istoimenim proizvodom koji predstavlja eko-inovativni bezglutenski hleb bogat vlaknima, izvor proteina, bez šećera i sadrži soju.

„Pobednici nacionalnog takmičenja imaju sjajnu priliku da predstave svoj proizvod i poslovne ideje na evropskom takmičenju najboljih studentskih timova koje se tradicionalno održava na nekom od vodećih evropskih sajmova hrane, a ove godine je to ANUGA u Kelnu, i ujedno saznaju kako njihove ideje, sposobnosti i veštine odgovaraju potrebama evropskog, pa i svetskog tržišta“, izjavio je prof. dr Viktor Nedović, Predsednik Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i Predsednik Organizacionog odbora nacionalnog takmičenja.

Takmičenje se organizuje u sklopu sprovođenja Strategije pametne specijalizacije Republike Srbije (4S) čiji je jedan od prioriteta "Hrana za budućnost", pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i uz višegodišnju podršku USAID-ovog Projekta za konkurentnu privredu, Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), Naučno - tehnološkog parka Beograd, Centra za promociju nauke, kao i uz trening i edukativnu podršku i partnerstvo sa Case Study Club-om Fakulteta organizacionih nauka, kako bi se podstaklo preduzetništvo među studentima i pomogao plasman inovativnih proizvoda na domaćem i međunarodnom tržištu.

Za više informacija o takmičenju Ekotrofelija Srbija molimo kontaktirajte Udruženje prehrambenih tehnologa Srbije: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

3

Studenti sa prof.dr Viktorom Nedovićem, Predsednikom Udruženja prehrambenih tehnologa Srbije i Predsednikom organizacionog odbora Ekotrofelija Srbija

Решење о увиду јавности у извештај

Ставља се на увид јавности Извештај о пријављеним кандидатима и утврђивање предлога за избор у звање и пријем у радни однос наставника у звању професора струковних студија за научну област Педагошке и андрагошке науке, ужа научна област Педагогија, број 01-417 од 29.06.2021.

уз текст су приложене датотеке (кликните за учитавање):
Стаза (URL)ОписЗадња измена
Access this URL (https://assb.edu.rs/wp-content/uploads/2021/06/izvestaj_29_06.pdf)izvestaj_29_06.pdf 29-06-2021 16:17

Обавештење о раду студентске службе

Обавештавамо студенте да шалтери студентске службе неће радити 05.07.2021. и 06.07.2021. због уписа кандидата у прву годину студија. Шалтери ће имати редовно радно време од 11:00 до 13:00 часова 07.,08. и 09.07.2021. године. Рад са странкама студентска служба завршава закључно са 09.07.2021. године.

Коначна ранг листа Конкурса за мобилност студената

e

Objavljena je konačna rang lista studenata koji su se prijavili na Konkurs za mobilnost studenata u svrhu studiranja na visokoškolskim ustanovama u programskim zemljama, koji je objavljen 28. maja 2021. godine.

 

уз текст су приложене датотеке (кликните за учитавање):
ДатотекаОписЗадња измена
Учитај ову датотеку (Konacna lista Erasmus ASSB jun 21.pdf)Konacna lista Erasmus ASSB jun 21.pdf 24-06-2021 17:38

Термин тестирања нивоа енглеског језика Б2 ради конкурисања за мобилност ЕРАСМУС+

e

 Позивају се студенти који желе да конкуришу за стипендију за мобилност у оквиру ЕРАСМУС+ програма а који немају сертификат о нивоу познавања енглеског језика најмање Б2 да ће тестирање бити одржано на одсеку Висока туристичка школа у понедељак, 07. јуна у 11 часова у кабинету за енглески, улаз В.

Конкурс Академије струковних студија Београд

Конкурс Академије струковних студија Београд   за  избор  у звање и заснивање  радног односа наставника објављен  у листу “ПОСЛОВИ” број 936 дана 02.06.2021. године .

„ Рок за пријавање на конкурс је  8 дана од дана објављивања  у гласилу Националне службе за запошљавање“, листу „Послови“.

уз текст су приложене датотеке (кликните за учитавање):
ДатотекаОписЗадња измена
Учитај ову датотеку (konkurs_2_06-1.pdf)konkurs_2_06-1.pdf 03-06-2021 07:59

Још чланака...

Premium Joomla Templates