Међународни фестивал документарног филма особа са инвалидитетом

08окт2021

Међународни фестивал документарног филма особа са инвалидитетом

Од 18 до 20. октобра 2021. у Југословенској кинотеци одржава се Међународни фестивал документарног филма особа са инвалидитетом - БОСИФЕСТ, који се под слоганом „Прозиран свет“ по дванаести пут одржава у Београду, у организацији Хенди Центра „Колосеум“. Сврха оснивања фестивала је указивање на стваралачки рад и могућности учесника на јавној културној сцени и ширење поруке да особе сa инвалидитетом треба да имају иста права и обавезе као и други грађани. На тај начин БОСИФЕСТ даје снажан подстицај за интегрисање особа сa инвалидитетом у друштво.

Имајући у виду позитивне тенденције Министарства просветенауке и технолошког развоја у вези са образовањем особа сa инвалидитетом, Академија струковних студија Београд пружа подршку студентима са инвалидитетом.

У складу са прописаним мерама у циљу превенције ширења COVID-19 број посетилаца филмских пројекција у Kинотеци је ограничен. Пројекције се одржавају уз све мере превенције које су на снази.

Улаз на пројекције 12. Босифеста је бесплатан, али је неопходно имати улазницу која се може преузети од 01.октобра у просторијама организатора Фестивала –Хенди Центра Колосеум (Панчићева 14,тел.011 2637 820) од 10 до 14 часова.      

Молимо све заинтересоване студенте да своје присуство потврде професорки Мили Филиповић на Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Premium Joomla Templates