Обавештење - прелиминарна листа конкурса за доделу студентских стипендија и кредита

20дец2023

Обавештење - прелиминарна листа конкурса за доделу студентских стипендија и кредита

Претрагу резултата  ПРЕЛИМИНАРНЕ ЛИСТЕ КАНДИДАТА за доделу студентских кредита и стипендија за школску 2023/2024 годину можете извршити овде..

Исплата студентских кредита / стипендија се очекује крајем јануара 2024. године.
Уколико је неки од елемената за бодовање нетачно приказан, може се поднети ДОКУМЕНТОВАН ПРИГОВОР на обрасцу из прилога који се предаје у школи закључно са 26.12.2023. године.

Месечни износ студентских кредита и стипендија за текућу школску годину износи 13.000 динара и исплаћује се у највише 10 месечних рата
Студентима којима је одобрен студентски кредит или стипендија биће омогућено отварање посебног студентског рачуна без наплате накнаде за вођење текућег рачуна пријавом путем портала Управе за трезор (Пријава за студентску картицу и рачун) на који ће се уплаћивати студентски кредит или стипендија.

Студенти којима је први пут одобрен студентски кредит, у обавези су да доставе меницу и изјаву жиранта пре прве исплате. Меница се може узети у било којој банци, док се изјава жиранта доставља као и сва документација пре прве уплате. Изјава жиранта се оверава у фирми у којој је жирант запослен, а уколико је жирант пензионер изјаву је потребно оверити у ПИО фонду. Једна особа може бити жирант за више студената. Не постоји ограничење у годинама старости за жиранта. Попуњена меница и оверена изјава жиранта, као и фотокопија личне карте жиранта, се достављају референту на факултету задуженом за студентске кредите, пре исплате прве рате кредита или стипендије. Уколико наведено није достављено, прва рата неће бити исплаћена. Студенти који су у некој од претходних година већ доставили меницу и изјаву жиранта, не треба поново да достављају ове документ.

Молимо студенте којима је први пут одобрен кредит да благовремено припреме меницу и изјаву жиранта како не би пропустили уплату прве рате. Предаја документације ће се обављати након изласка коначне листе, о чему ће студенти бити благовремено обавештени. 

уз текст су приложене датотеке (кликните за учитавање):
ДатотекаОписЗадња измена
Учитај ову датотеку (obrazac_za_prigovore.docx)obrazac_za_prigovore.docx 20.12.2023.18:05
Premium Joomla Templates